Schadeherstel auto

AUTOSCHADE HERSTEL​

Het overkomt bijna iedereen wel eens: schade aan je auto. Dat is vervelend, omdat de autoschade vaak duidelijk zichtbaar, de schade kan verergeren en je zeker wilt weten dat of je nog betrouwbaar en veilig in jouw auto kunt blijven rijden. Dan is  Wanneer je schade aan jouw auto hebt en je deze vakkundig wilt laten herstellen, dan kun je dit het beste laten doen door een erkend schadeherstelbedrijf. Hieronder lees je de behandelmethoden bij de verschillende typen autoschade die wij toepassen. Wij kunnen vrijwel alle autoschades herstellen voor u. U kunt altijd vrijblijvend een offerte aanvragen met foto’s van de schade. U kunt ook altijd langskomen in Castricum zodat wij nog beter de schade kunnen bekijken en een nog betere inschatting kunnen maken. Voor auto schadeherstel bent u bij ons op het juiste adres. 

Vraag uw auto schade offerte aan:

Verschillende soorten lakschades voor auto schadeherstel

Lakschade is een heel breed begrip. Lakschade kan verschillende oorzaken hebben en kan op verschillende manieren worden gerepareerd, afhankelijk van de grootte en ernst van de schade. Wij doen alle soorten auto schadeherstel en onze schadeherstellers hebben al tientallen jaren ervaring met auto schadeherstel. 

Krassen

Autolak bestaat uit meerdere lagen. Afhankelijk van de diepte van de kras kan de kras dus ook in één of meerdere lagen voorkomen. Als alleen de bovenste laklaag beschadigd is, kunt u de auto zelf polijsten. U kunt dit controleren door het beschadigde gebied met uw vingers te bevochtigen. Blijft de kras zichtbaar? Dan heb je te maken met een hele diepe kras waarbij meerdere verflagen zijn beschadigd. Bij het repareren van diepe krassen moet het beschadigde gebied opnieuw worden geschuurd en gespoten om roest te voorkomen. Dit kunt u het beste doen bij een schadeherstelbedrijf zoals Sellacustoms.

zand

Zand is een veelvoorkomende oorzaak van lakschade. Tijdens het rijden kan uw lak kleine krasjes krijgen, bijvoorbeeld door wind en rijsnelheid. Dit is helaas niet te stoppen. Kleine krasjes ontstaan vaak doordat de auto niet goed is gewassen, waardoor zand over de auto schuurt. Deze krassen worden whirlpools genoemd. Gelukkig zijn deze snel te herstellen door te polijsten. 

Erosie

Erosie verwijst naar het slijtageproces van de hoofdlak. Veelvoorkomende oorzaken van deze situatie zijn bijvoorbeeld zand, stenen, strooizout en zelfs vogelpoep. Zo is het schoonhouden van de auto belangrijk, maar moet de auto wel eerst gewassen worden zodat het meeste vuil uit de lak verdwijnt. Gebruik bij voorkeur geen spons, maar een microvezeldoek. Vuilresten kunnen gemakkelijk in de spons blijven zitten, wat krassen kan veroorzaken.

herstelmethodes

Niet elke autoschade is hetzelfde. Elke autoschade moet op een andere manier hersteld worden. Daarom gebruiken wij verschillende methodes voor elk soort auto schadeherstel.

Polijsten

Door het behandelen en repareren van de toplaag van de lak, of: het polijsten van de auto, kan uw auto er gemakkelijk weer als nieuw uitzien. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een polijstmachine en polijstpasta. De machine en pasta vegen vuil weg en egaliseren het oppervlak zonder de afwerking te beschadigen. Hierdoor wordt het spiegeleffect van de verf hersteld. 

Spotrepair

Heeft uw auto krassen, deuken of andere kleine beschadigingen, zoals bumperschade of lakschade? Dan kan het probleem worden opgelost door reparatie ter plaatse. Voer een plaatselijke cosmetische behandeling uit op het beschadigde gebied. De verwerkingsvolgorde is: repareren, plamuren, spuiten en tenslotte polijsten. Omdat deze behandeling actueel is, is deze betaalbaar en snel.

Uitdeuken met lakschade

Als u wel al lakschade heeft moet de deuk worden uitgedeukt en worden gespoten. Ondanks dat dit een duurdere ingreep is is dit zeker uw geld waard. Als er geen lak op het frame van de auto zit dan is de beschermlaag weg wat de kans verhoogt om roestvorming.

Uitdeuken zonder lakschade

Heeft uw auto deuken met beschadigde lak? In veel gevallen kunnen deuken worden gerepareerd zonder achteraf beschadigde onderdelen te spuiten.

De deuken worden gerepareerd met speciaal gereedschap, waarvan de sterkte hetzelfde is als de manier waarop de deuken worden gevormd, maar er wordt gebruik gemaakt van een speciale techniek die de lak niet zal scheuren. Dit proces wordt ook wel herontwerp genoemd. Voorwaarde van deze methode van het verwijderen van deuken is dat de deuken niet te groot mogen zijn. Kuiltjes op munten groter dan twee euro kunnen meestal niet “opnieuw ontworpen” worden.

Het herstellen van schade door middel van spuiten is meestal (veel) duurder. Verf is duur en spuiten kost de tijd van een auto schadeherstel. Daarom is het verwijderen van deuken zonder spuiten meestal erg voordelig!

Veel gestelde vragen bij autoschade herstel

Wij krijgen veel verschillende vragen over lakschade en autoschade herstel. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen opgesomd. 

Waarom is het onverstandig om een deukje achter te laten?

De belangrijkste reden om geen deuken achter te laten is omdat het anders gaat roesten en het metaal zal aantasten. Hierdoor wordt het beschadigde onderdeel steeds groter, waardoor de roest erger wordt.

Hoe snel moet ik een deuk repareren?

Het is verstandig om de deuken snel te repareren om roest te voorkomen en meer schade aan te richten. Toch zijn er nog steeds veel mensen die besluiten door te rijden omdat ze het repareren van oude auto’s zonde vinden. Vergeet daarom niet dat uw auto snel zal roesten, waardoor de prestaties van de auto afnemen en u op den duur met hogere kosten te maken krijgt.

Hoeveel kost het om deuken te verwijderen zonder de lak te beschadigen?

De kosten voor het verwijderen van deuken zijn afhankelijk van het type deuk, de grootte en de plaats van de schade. Bovendien zullen de werkuren van elk erkend bedrijf variëren.

 

Niet alleen schadeherstel auto's

Ook doen wij schadeherstel aan scooters. Wil je hier meer over weten bekijk dan deze pagina. Ook spuiten wij veel Vespa scooters in unieke kleuren wil je hier meer over zien klik dan hier

auto schadeherstel en scooter

Ons bedrijf is gevestigd in Castricum. Wij hebben meerdere locaties voor de diensten die wij leveren. Als u wilt langskomen bent u altijd welkom op afspraak in Castricum om te kijken hoeveel de auto schadeherstel zal gaan kosten. 

×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?